„Алкалоид“ најпосакуван работодавач за 2023 година – апсолутен победник според „Вработување.ком“

„За една успешна и амбициозна компанија огроменпредизвик е да се одржат високото ниво наорганизациска култура, фокусот на резултати и високотониво на етички вредности. ’Алкалоид’ секогаш…

Повеќе „Алкалоид“ најпосакуван работодавач за 2023 година – апсолутен победник според „Вработување.ком“

„АЛКАЛОИД“ ПУШТИ ВО УПОТРЕБА НОВ КАПИТАЛЕН ПРОЕКТ ВРЕДЕН 19,4 МИЛИОНИ ЕВРА

Новите капацитети за производство на цврсти фармацевтски форми, со површина од 6.200 м2, се најкрупниот инвестициски потфат на компанијата во изминативе две децении Во насока…

Повеќе „АЛКАЛОИД“ ПУШТИ ВО УПОТРЕБА НОВ КАПИТАЛЕН ПРОЕКТ ВРЕДЕН 19,4 МИЛИОНИ ЕВРА

„Алкалоид“ АД Скопје со донација на течен „Омепразол“ во вкупна вредност од 12,5 милиони денари, ќе го помогне лекувањето на околу 200 деца – пациенти на ЈЗУ Универзитетска клиника за детски болести и на ЈЗУ Универзитетска клиника за респираторни заболувања кај децата Козле

Како континуиран поддржувач на македонското здравство и фармација, „Алкалоид“ АД Скопје донира дел од своите производни количини наиновативнaта формулација на „Омепразол“ во течна форма, во…

Повеќе „Алкалоид“ АД Скопје со донација на течен „Омепразол“ во вкупна вредност од 12,5 милиони денари, ќе го помогне лекувањето на околу 200 деца – пациенти на ЈЗУ Универзитетска клиника за детски болести и на ЈЗУ Универзитетска клиника за респираторни заболувања кај децата Козле

Прв симпозиум на офталмолошки сестри во Скопје

На 11.04.2024  во Скопје  Друштвото на офталмолошки сестри ќе  организира  Прв симпозиум на офталмолошки сестри. На симпозиумот се очекува присуство на 100 мед.сестри , доктори…

Повеќе Прв симпозиум на офталмолошки сестри во Скопје

Прва меѓународна конференција за Цефиксим во Истанбул, поддржана од „Алкалоид“

Како континуиран и доследен поддржувач на стручни и научни настани кои имаат висок импакт врз целокупниот развој на фармацијата и медицината во земјава и надвор…

Повеќе Прва меѓународна конференција за Цефиксим во Истанбул, поддржана од „Алкалоид“

Пуштен во употреба нов инвестициски проект на „Алкалоид“ вреден 3,8 милиони евра

Од 2017 до 2023 година „Алкалоид“ АД Скопје има пуштено во употреба 10.720 m 2 фармацевтски капацитети и има инвестирано 18,6 милиони евра на локалитетот…

Повеќе Пуштен во употреба нов инвестициски проект на „Алкалоид“ вреден 3,8 милиони евра

ФОНДАЦИЈАТА „ТРАЈЧЕ МУКАЕТОВ“ ДОДЕЛИ 40 НОВИ СТИПЕНДИИ ЗА УЧЕБНАТА 2023/2024

Шеснаесетта година по ред Фондацијата „Трајче Мукаетов“ доделува 40 стипендии за студенти на Фармацевтскиот и на Медицинскиот факултет при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ од…

Повеќе ФОНДАЦИЈАТА „ТРАЈЧЕ МУКАЕТОВ“ ДОДЕЛИ 40 НОВИ СТИПЕНДИИ ЗА УЧЕБНАТА 2023/2024

ЕДНА ГОДИНА СТРАТЕШКО ПАРТНЕРСТВО НА „АЛКАЛОИД“ И СОС ДЕТСКО СЕЛО

Децата се нашата иднина! Секое дете има право на топол дом, грижа и љубов! Секое дете е и наша грижа!“ – моќни пораки спремазаедницата и…

Повеќе ЕДНА ГОДИНА СТРАТЕШКО ПАРТНЕРСТВО НА „АЛКАЛОИД“ И СОС ДЕТСКО СЕЛО

Алкалоид и Црвен крст со хуманитарна акција

Одлучноста на компанијата и подготвеноста на сите вработени да им помогнат на оние на кои им е најпотребно се најголема потврдаза улогата на „Алкалоид“ како…

Повеќе Алкалоид и Црвен крст со хуманитарна акција

АЛКАЛОИД во периодот јануари – септември 2023 г. пласираше 70% од консолидираните продажби на странски пазари и оствари раст на консолидираниот извоз од 15 %

Приходи од продажби Според единечниот биланс на успех, во периодот јануари – септември 2023 година продажбите достигнуваат 9.212.341.451 денари, што е за 13 % повеќе…

Повеќе АЛКАЛОИД во периодот јануари – септември 2023 г. пласираше 70% од консолидираните продажби на странски пазари и оствари раст на консолидираниот извоз од 15 %