АЛКАЛОИД со раст на консолидираните продажби од 14 %, со 127 нови вработувања во земјава, инвестиции од 8 милиони евра и раст на консолидираната нето-добивка за 11% во периодот јануари – јуни 2022 г.

Приходи од продажби Според единечниот биланс на успех, во периодот јануари – јуни 2022 година продажбите достигнуваат 5.283.892.387 денари, што е за 10 % повеќе…

Повеќе АЛКАЛОИД со раст на консолидираните продажби од 14 %, со 127 нови вработувања во земјава, инвестиции од 8 милиони евра и раст на консолидираната нето-добивка за 11% во периодот јануари – јуни 2022 г.

„АЛКАЛОИД“ ПУШТИ ВО УПОТРЕБА НОВА ИНВЕСТИЦИЈА ВРЕДНА 1,3 МИЛИОНИ ЕВРА

Новиот магацин за фармацевтски суровини и за примарна амбалажа, на чија изведба се работеше околу 15 месеци, е дел од дваесетгодишниот инвестициски план за развој…

Повеќе „АЛКАЛОИД“ ПУШТИ ВО УПОТРЕБА НОВА ИНВЕСТИЦИЈА ВРЕДНА 1,3 МИЛИОНИ ЕВРА

Масовна крводарителска акција во „Алкалоид“ по повод Светскиот ден на крводарителството

Со масовен настан за крводарување по повод 14 јуни – Светскиот ден на крводарителството – „Алкалоид“ ја продолжува петдецениската традиција на организирање крводарителски акции со…

Повеќе Масовна крводарителска акција во „Алкалоид“ по повод Светскиот ден на крводарителството

МОЌНА И ОБЕДИНЕТА БИЗНИС-ЗАЕДНИЦА ЗНАЧИ СИЛНА ЕКОНОМИЈА!

Генералниот директор на „Алкалоид“, Живко Мукаетов, панелист на Втората годишна меѓународна конференција на Министерството за финансии „Скопски економски и финансиски форум – СЕФФ“ Ако 20…

Повеќе МОЌНА И ОБЕДИНЕТА БИЗНИС-ЗАЕДНИЦА ЗНАЧИ СИЛНА ЕКОНОМИЈА!

„АЛКАЛОИД“ ПУШТИ ВО УПОТРЕБА НОВА ИНВЕСТИЦИЈА ВРЕДНА 1,8 МИЛИОНИ ЕВРА

Новата фабрика за производство на концентрати за хемодијализа, со потребните магацински простории за суровини, амбалажа и за готови производи, зафаќа површина од 2.600 м2. Изведена…

Повеќе „АЛКАЛОИД“ ПУШТИ ВО УПОТРЕБА НОВА ИНВЕСТИЦИЈА ВРЕДНА 1,8 МИЛИОНИ ЕВРА

АЛКАЛОИД со раст на консолидираните продажби од 11 %, со 99 нови вработувања во земјава и со инвестиции во износ од 219 милиони денари во периодот јануари – март 2022 г.

Приходи од продажби  Според единечниот биланс на успех, во периодот јануари – март 2022 година продажбите достигнуваат 2.696.313.187 денари, што е за 12 % повеќе…

Повеќе АЛКАЛОИД со раст на консолидираните продажби од 11 %, со 99 нови вработувања во земјава и со инвестиции во износ од 219 милиони денари во периодот јануари – март 2022 г.

10 Март – Светскиот ден на бубрегот

Светскиот ден на бубрегот – 10 Март, посветен на истакнување на важноста на здравјето на бубрезите, годинава се одбележува под мотото „Да се надминат непознавањата…

Повеќе 10 Март – Светскиот ден на бубрегот

Во февруари имало 49 случаи на грип во Куманово

Вкупно 49 случаи на сезонски грип биле регистрирани на подрачјето на Куманово во текот на месецот февруари, покажува статистиката на Институтот за јавно здравје. Тоа…

Повеќе Во февруари имало 49 случаи на грип во Куманово

„Алкалоид“ ја пушти во функција својата нова професионална дигитална платформа за медицински професионалци

При одбројувањето на третата година од глобалната пандемија, како и сиот свет така и нашата компанија мина низ процес на брзи промени и на трансформација…

Повеќе „Алкалоид“ ја пушти во функција својата нова професионална дигитална платформа за медицински професионалци

Секој трет тестиран во Македонија е позитивен на коронавирус

Според последната статистика, минатата недела се регистрирани 11.916 нови случаи на Ковид-19 од вкупно 38.518 земени примероци или секој трет тестиран бил позитивен на вирусот.…

Повеќе Секој трет тестиран во Македонија е позитивен на коронавирус