„Алкалоид“ најпосакуван работодавач за 2023 година – апсолутен победник според „Вработување.ком“

„За една успешна и амбициозна компанија огроменпредизвик е да се одржат високото ниво наорганизациска култура, фокусот на резултати и високотониво на етички вредности. ’Алкалоид’ секогаш…

Повеќе „Алкалоид“ најпосакуван работодавач за 2023 година – апсолутен победник според „Вработување.ком“

„АЛКАЛОИД“ ПУШТИ ВО УПОТРЕБА НОВ КАПИТАЛЕН ПРОЕКТ ВРЕДЕН 19,4 МИЛИОНИ ЕВРА

Новите капацитети за производство на цврсти фармацевтски форми, со површина од 6.200 м2, се најкрупниот инвестициски потфат на компанијата во изминативе две децении Во насока…

Повеќе „АЛКАЛОИД“ ПУШТИ ВО УПОТРЕБА НОВ КАПИТАЛЕН ПРОЕКТ ВРЕДЕН 19,4 МИЛИОНИ ЕВРА

„Алкалоид“ АД Скопје со донација на течен „Омепразол“ во вкупна вредност од 12,5 милиони денари, ќе го помогне лекувањето на околу 200 деца – пациенти на ЈЗУ Универзитетска клиника за детски болести и на ЈЗУ Универзитетска клиника за респираторни заболувања кај децата Козле

Како континуиран поддржувач на македонското здравство и фармација, „Алкалоид“ АД Скопје донира дел од своите производни количини наиновативнaта формулација на „Омепразол“ во течна форма, во…

Повеќе „Алкалоид“ АД Скопје со донација на течен „Омепразол“ во вкупна вредност од 12,5 милиони денари, ќе го помогне лекувањето на околу 200 деца – пациенти на ЈЗУ Универзитетска клиника за детски болести и на ЈЗУ Универзитетска клиника за респираторни заболувања кај децата Козле

Алергија од миленици: Што треба да знаеме

Кога станува збор за алергии од миленичиња, мачките и кучињата ја добиваат најголем дел од вината. Но, тие не се единствените миленичиња што можат да…

Повеќе Алергија од миленици: Што треба да знаеме

Прехрамбени совети за дијабетичари

Дијагнозата за дијабет тип 2 по правило се донесува со препорака од лекарот дека треба да усвоите здрави прехрамбени навики. Начинот на исхрана има значително…

Повеќе Прехрамбени совети за дијабетичари

Ризици по вашето здравје предизвикани од обезност

Обезноста е термин што значи дека имате индекс на телесна маса (БМИ) од 30 или повеќе. Таа прави да имате предиспозиции да заболете од следниве…

Повеќе Ризици по вашето здравје предизвикани од обезност

Прв симпозиум на офталмолошки сестри во Скопје

На 11.04.2024  во Скопје  Друштвото на офталмолошки сестри ќе  организира  Прв симпозиум на офталмолошки сестри. На симпозиумот се очекува присуство на 100 мед.сестри , доктори…

Повеќе Прв симпозиум на офталмолошки сестри во Скопје

Прва меѓународна конференција за Цефиксим во Истанбул, поддржана од „Алкалоид“

Како континуиран и доследен поддржувач на стручни и научни настани кои имаат висок импакт врз целокупниот развој на фармацијата и медицината во земјава и надвор…

Повеќе Прва меѓународна конференција за Цефиксим во Истанбул, поддржана од „Алкалоид“

Која храна ја зголемува функцијата на мозокот?

Мозокот е енергетски интензивен орган, кој користи околу 20 проценти од калориите на телото, така што му треба многу добро гориво за да ја одржи…

Повеќе Која храна ја зголемува функцијата на мозокот?

Пуштен во употреба нов инвестициски проект на „Алкалоид“ вреден 3,8 милиони евра

Од 2017 до 2023 година „Алкалоид“ АД Скопје има пуштено во употреба 10.720 m 2 фармацевтски капацитети и има инвестирано 18,6 милиони евра на локалитетот…

Повеќе Пуштен во употреба нов инвестициски проект на „Алкалоид“ вреден 3,8 милиони евра