„Алкалоид“ АД Скопје со донација на течен „Омепразол“ во вкупна вредност од 12,5 милиони денари, ќе го помогне лекувањето на околу 200 деца – пациенти на ЈЗУ Универзитетска клиника за детски болести и на ЈЗУ Универзитетска клиника за респираторни заболувања кај децата Козле

Како континуиран поддржувач на македонското здравство и фармација, „Алкалоид“ АД Скопје донира дел од своите производни количини наиновативнaта формулација на „Омепразол“ во течна форма, во…

Повеќе „Алкалоид“ АД Скопје со донација на течен „Омепразол“ во вкупна вредност од 12,5 милиони денари, ќе го помогне лекувањето на околу 200 деца – пациенти на ЈЗУ Универзитетска клиника за детски болести и на ЈЗУ Универзитетска клиника за респираторни заболувања кај децата Козле

„АЛКАЛОИД“ ПУШТИ ВО УПОТРЕБА НОВ КАПИТАЛЕН ПРОЕКТ ВРЕДЕН 19,4 МИЛИОНИ ЕВРА

Новите капацитети за производство на цврсти фармацевтски форми, со површина од 6.200 м2, се најкрупниот инвестициски потфат на компанијата во изминативе две децении Во насока…

Повеќе „АЛКАЛОИД“ ПУШТИ ВО УПОТРЕБА НОВ КАПИТАЛЕН ПРОЕКТ ВРЕДЕН 19,4 МИЛИОНИ ЕВРА

Алергија од миленици: Што треба да знаеме

Кога станува збор за алергии од миленичиња, мачките и кучињата ја добиваат најголем дел од вината. Но, тие не се единствените миленичиња што можат да…

Повеќе Алергија од миленици: Што треба да знаеме

Прехрамбени совети за дијабетичари

Дијагнозата за дијабет тип 2 по правило се донесува со препорака од лекарот дека треба да усвоите здрави прехрамбени навики. Начинот на исхрана има значително…

Повеќе Прехрамбени совети за дијабетичари

Ризици по вашето здравје предизвикани од обезност

Обезноста е термин што значи дека имате индекс на телесна маса (БМИ) од 30 или повеќе. Таа прави да имате предиспозиции да заболете од следниве…

Повеќе Ризици по вашето здравје предизвикани од обезност

Прв симпозиум на офталмолошки сестри во Скопје

На 11.04.2024  во Скопје  Друштвото на офталмолошки сестри ќе  организира  Прв симпозиум на офталмолошки сестри. На симпозиумот се очекува присуство на 100 мед.сестри , доктори…

Повеќе Прв симпозиум на офталмолошки сестри во Скопје

Прва меѓународна конференција за Цефиксим во Истанбул, поддржана од „Алкалоид“

Како континуиран и доследен поддржувач на стручни и научни настани кои имаат висок импакт врз целокупниот развој на фармацијата и медицината во земјава и надвор…

Повеќе Прва меѓународна конференција за Цефиксим во Истанбул, поддржана од „Алкалоид“

АЛКАЛОИД со раст на консолидираните продажби од 16 %, инвестиции од 28,3 милиони евра и со 232 нови вработувања во земјава во периодот јануари – декември 2023 г.

Приходи од продажби   Според единечниот биланс на успех, во периодот јануари – декември 2023 година продажбите достигнуваат 12.261.902.275 денари, што е за 16 %…

Повеќе АЛКАЛОИД со раст на консолидираните продажби од 16 %, инвестиции од 28,3 милиони евра и со 232 нови вработувања во земјава во периодот јануари – декември 2023 г.

„Алкалоид“ АД Скопје со историско достигнување во третманот на рефлуксен езофагитис и ГЕРБ – патентиран првиот Омепразол во течна форма во светот

„Алкалоид“ во изминативе години започна процес на редизајнирање на постојни генерички фармацевтски производи за нови индикации, со целсоздавање лекови со додадена вредност кои овозможуваат третирање…

Повеќе „Алкалоид“ АД Скопје со историско достигнување во третманот на рефлуксен езофагитис и ГЕРБ – патентиран првиот Омепразол во течна форма во светот

Познатата холивудска актерка Денис Ричардс пие чај Good Nature во популарното ријалити-шоу „Вистинските домаќинки од Беверли Хилс“

Холивудската дива и поранешна Бонд–девојка Дениз Ричардс уживаво шолја чај Good Nature! Во најновата сезона на „The Real Housewives of Beverly Hills“ или„Вистинските домаќинки од…

Повеќе Познатата холивудска актерка Денис Ричардс пие чај Good Nature во популарното ријалити-шоу „Вистинските домаќинки од Беверли Хилс“