Коњите им помагаат на децата: Јавањето го подобрува учењето и памтењето

Јапонските научници по пат на тестирања заклучиле дека јавањето ја зголемува интелегенцијата кај децата. Начинот на кој се движи коњот му овозможува на човековото тело…

Повеќе Коњите им помагаат на децата: Јавањето го подобрува учењето и памтењето

Влијанието на музиката во развојот на децата

Музиката им помага на децата да се развијат, да го сфатат светот којги опкружува, но и да ги искажат своите лични искуства. Музиката најчесто се…

Повеќе Влијанието на музиката во развојот на децата

Што сакаат да ни кажат децата

Сакајќи да им помогнат на рдителите и да ги советуваат како да ги усовршат своите родителски вештини, руските детски психолози и педијатри од таканаречената стара…

Повеќе Што сакаат да ни кажат децата

Децата најмногу се сеќаваат на родителското внимание, но и на негативните работи

Децата памтат од раѓање, но краткорочно. Најмогу ќе се сеќаваат на вниманието од родителите, но и на оние негативни работи кои оставиле траг кај нив.…

Повеќе Децата најмногу се сеќаваат на родителското внимание, но и на негативните работи

НАЈДОБРИТЕ ПОДАРОЦИ ЗА ДЕЦА КОИ ИМААТ ПРЕМНОГУ ИГРАЧКИ

Децата денес се “бомбардирани“ со купишта играчки кои ги добиваат од родителите, бабите, дедовците, пријателите на родителите, кумовите,р однините и од сите други луѓе во…

Повеќе НАЈДОБРИТЕ ПОДАРОЦИ ЗА ДЕЦА КОИ ИМААТ ПРЕМНОГУ ИГРАЧКИ

Бременоста не го зголемува ризикот од КОВИД-19?!

Докторите се загрижени за потенцијалните ризици за бремени жени и новороденчињата од Ковид-19 вирусот, но досега според новиот напис објавен во медицинскиот весник JAMA се…

Повеќе Бременоста не го зголемува ризикот од КОВИД-19?!