Пуштен во употреба нов инвестициски проект на „Алкалоид“ вреден 3,8 милиони евра

Од 2017 до 2023 година „Алкалоид“ АД Скопје има пуштено во употреба 10.720 m 2 фармацевтски капацитети и има инвестирано 18,6 милиони евра на локалитетот…

Повеќе Пуштен во употреба нов инвестициски проект на „Алкалоид“ вреден 3,8 милиони евра

ФОНДАЦИЈАТА „ТРАЈЧЕ МУКАЕТОВ“ ДОДЕЛИ 40 НОВИ СТИПЕНДИИ ЗА УЧЕБНАТА 2023/2024

Шеснаесетта година по ред Фондацијата „Трајче Мукаетов“ доделува 40 стипендии за студенти на Фармацевтскиот и на Медицинскиот факултет при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ од…

Повеќе ФОНДАЦИЈАТА „ТРАЈЧЕ МУКАЕТОВ“ ДОДЕЛИ 40 НОВИ СТИПЕНДИИ ЗА УЧЕБНАТА 2023/2024

ЕДНА ГОДИНА СТРАТЕШКО ПАРТНЕРСТВО НА „АЛКАЛОИД“ И СОС ДЕТСКО СЕЛО

Децата се нашата иднина! Секое дете има право на топол дом, грижа и љубов! Секое дете е и наша грижа!“ – моќни пораки спремазаедницата и…

Повеќе ЕДНА ГОДИНА СТРАТЕШКО ПАРТНЕРСТВО НА „АЛКАЛОИД“ И СОС ДЕТСКО СЕЛО

Алкалоид и Црвен крст со хуманитарна акција

Одлучноста на компанијата и подготвеноста на сите вработени да им помогнат на оние на кои им е најпотребно се најголема потврдаза улогата на „Алкалоид“ како…

Повеќе Алкалоид и Црвен крст со хуманитарна акција

АЛКАЛОИД во периодот јануари – септември 2023 г. пласираше 70% од консолидираните продажби на странски пазари и оствари раст на консолидираниот извоз од 15 %

Приходи од продажби Според единечниот биланс на успех, во периодот јануари – септември 2023 година продажбите достигнуваат 9.212.341.451 денари, што е за 13 % повеќе…

Повеќе АЛКАЛОИД во периодот јануари – септември 2023 г. пласираше 70% од консолидираните продажби на странски пазари и оствари раст на консолидираниот извоз од 15 %

„Алкалоид“ две децении дел од најреномираниот глобален фармацевтски собир CPhI

Тимот на „Алкалоид“, кој годинава броеше околу 30 професионалци од различни организациски сектори на компанијата, во текот на трите работни денови оствари повеќе од 400…

Повеќе „Алкалоид“ две децении дел од најреномираниот глобален фармацевтски собир CPhI

Делегација на романската Амбасада во посета на АЛКАЛОИД

Делегација на романската Амбасада во Скопје, предводена од Aмбасадорката Н.Е. Адела Моника Аксинте, оствари работна посета на АЛКАЛОИД АД Скопје. Во своето воведно обраќање од…

Повеќе Делегација на романската Амбасада во посета на АЛКАЛОИД

Делегација на Американскиот совет на млади политички лидери (ACYPL) во посета на „Алкалоид“

По првичната минатогодишна работна средба, претставници на Американскиот совет на млади политички лидери (American Council of Young Political Leaders – ACYPL), во придружба на претставници…

Повеќе Делегација на Американскиот совет на млади политички лидери (ACYPL) во посета на „Алкалоид“

ЈАВЕН ПОВИК на Здружението на Лекари Специјализанти

Здружението на Лекари Специјализанти објавува Јавен повик за ангажирање на стоматолошка ординација во рамките на проектот “И ти си важен!”, кој го имплементира здружението на…

Повеќе ЈАВЕН ПОВИК на Здружението на Лекари Специјализанти

АЛКАЛОИД со консолидирани продажби од 136,7 милиони евра, инвестиции од 15,2 милиони евра и со 106 нови вработувања во земјава во периодот јануари – јуни 2023 г.

Приходи од продажби  Според единечниот биланс на успех, во периодот јануари – јуни 2023 година продажбите достигнуваат 6.293.741.761 денари, што е за 19 % повеќе…

Повеќе АЛКАЛОИД со консолидирани продажби од 136,7 милиони евра, инвестиции од 15,2 милиони евра и со 106 нови вработувања во земјава во периодот јануари – јуни 2023 г.