„Алкалоид“ АД Скопје со историско достигнување во третманот на рефлуксен езофагитис и ГЕРБ – патентиран првиот Омепразол во течна форма во светот

„Алкалоид“ во изминативе години започна процес на редизајнирање на постојни генерички фармацевтски производи за нови индикации, со целсоздавање лекови со додадена вредност кои овозможуваат третирање…

Повеќе „Алкалоид“ АД Скопје со историско достигнување во третманот на рефлуксен езофагитис и ГЕРБ – патентиран првиот Омепразол во течна форма во светот

Познатата холивудска актерка Денис Ричардс пие чај Good Nature во популарното ријалити-шоу „Вистинските домаќинки од Беверли Хилс“

Холивудската дива и поранешна Бонд–девојка Дениз Ричардс уживаво шолја чај Good Nature! Во најновата сезона на „The Real Housewives of Beverly Hills“ или„Вистинските домаќинки од…

Повеќе Познатата холивудска актерка Денис Ричардс пие чај Good Nature во популарното ријалити-шоу „Вистинските домаќинки од Беверли Хилс“

Пуштен во употреба нов инвестициски проект на „Алкалоид“ вреден 3,8 милиони евра

Од 2017 до 2023 година „Алкалоид“ АД Скопје има пуштено во употреба 10.720 m 2 фармацевтски капацитети и има инвестирано 18,6 милиони евра на локалитетот…

Повеќе Пуштен во употреба нов инвестициски проект на „Алкалоид“ вреден 3,8 милиони евра

ФОНДАЦИЈАТА „ТРАЈЧЕ МУКАЕТОВ“ ДОДЕЛИ 40 НОВИ СТИПЕНДИИ ЗА УЧЕБНАТА 2023/2024

Шеснаесетта година по ред Фондацијата „Трајче Мукаетов“ доделува 40 стипендии за студенти на Фармацевтскиот и на Медицинскиот факултет при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ од…

Повеќе ФОНДАЦИЈАТА „ТРАЈЧЕ МУКАЕТОВ“ ДОДЕЛИ 40 НОВИ СТИПЕНДИИ ЗА УЧЕБНАТА 2023/2024

ЕДНА ГОДИНА СТРАТЕШКО ПАРТНЕРСТВО НА „АЛКАЛОИД“ И СОС ДЕТСКО СЕЛО

Децата се нашата иднина! Секое дете има право на топол дом, грижа и љубов! Секое дете е и наша грижа!“ – моќни пораки спремазаедницата и…

Повеќе ЕДНА ГОДИНА СТРАТЕШКО ПАРТНЕРСТВО НА „АЛКАЛОИД“ И СОС ДЕТСКО СЕЛО

Алкалоид и Црвен крст со хуманитарна акција

Одлучноста на компанијата и подготвеноста на сите вработени да им помогнат на оние на кои им е најпотребно се најголема потврдаза улогата на „Алкалоид“ како…

Повеќе Алкалоид и Црвен крст со хуманитарна акција

АЛКАЛОИД во периодот јануари – септември 2023 г. пласираше 70% од консолидираните продажби на странски пазари и оствари раст на консолидираниот извоз од 15 %

Приходи од продажби Според единечниот биланс на успех, во периодот јануари – септември 2023 година продажбите достигнуваат 9.212.341.451 денари, што е за 13 % повеќе…

Повеќе АЛКАЛОИД во периодот јануари – септември 2023 г. пласираше 70% од консолидираните продажби на странски пазари и оствари раст на консолидираниот извоз од 15 %

„Алкалоид“ две децении дел од најреномираниот глобален фармацевтски собир CPhI

Тимот на „Алкалоид“, кој годинава броеше околу 30 професионалци од различни организациски сектори на компанијата, во текот на трите работни денови оствари повеќе од 400…

Повеќе „Алкалоид“ две децении дел од најреномираниот глобален фармацевтски собир CPhI

Делегација на романската Амбасада во посета на АЛКАЛОИД

Делегација на романската Амбасада во Скопје, предводена од Aмбасадорката Н.Е. Адела Моника Аксинте, оствари работна посета на АЛКАЛОИД АД Скопје. Во своето воведно обраќање од…

Повеќе Делегација на романската Амбасада во посета на АЛКАЛОИД

Делегација на Американскиот совет на млади политички лидери (ACYPL) во посета на „Алкалоид“

По првичната минатогодишна работна средба, претставници на Американскиот совет на млади политички лидери (American Council of Young Political Leaders – ACYPL), во придружба на претставници…

Повеќе Делегација на Американскиот совет на млади политички лидери (ACYPL) во посета на „Алкалоид“