„АЛКАЛОИД“ ПУШТИ ВО УПОТРЕБА НОВА ИНВЕСТИЦИЈА ВРЕДНА 720.000 ЕВРА

Новите лаборатории за контрола на квалитетот, истражување, развој и за регистрации се организирани на простор од 400 м², во производствениот сегмент за козметички производи на…

Повеќе „АЛКАЛОИД“ ПУШТИ ВО УПОТРЕБА НОВА ИНВЕСТИЦИЈА ВРЕДНА 720.000 ЕВРА

ФОНДАЦИЈАТА „ТРАЈЧЕ МУКАЕТОВ“ ДОДЕЛИ 40 НОВИ СТИПЕНДИИ ЗА УЧЕБНАТА 2022/2023

За петнаесет години постоење, Фондацијата „Трајче Мукаетов“ стипендирала 619 студенти по фармација и по медицина при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ од Скопје, а за…

Повеќе ФОНДАЦИЈАТА „ТРАЈЧЕ МУКАЕТОВ“ ДОДЕЛИ 40 НОВИ СТИПЕНДИИ ЗА УЧЕБНАТА 2022/2023

АЛКАЛОИД со рекорден извоз од над 122 милиони евра, инвестиции од 13,7 милиони евра и со 161 нови вработувања во земјава во периодот јануари – септември 2022 г.

Приходи од продажби  Според единечниот биланс на успех, во периодот јануари – септември 2022 година продажбите достигнуваат 8.161.698.989 денари, што е за 14 % повеќе…

Повеќе АЛКАЛОИД со рекорден извоз од над 122 милиони евра, инвестиции од 13,7 милиони евра и со 161 нови вработувања во земјава во периодот јануари – септември 2022 г.

„Алкалоид“ АД Скопје регистрираше ново друштво во Романија

По неколкугодишното присуство и успешно работење на романскиот пазар, „Алкалоид“ АД Скопје регистрираше ново друштво во Романија, со назив „Alkaloid Bucharest S.R.L.“. Друштвото е 100…

Повеќе „Алкалоид“ АД Скопје регистрираше ново друштво во Романија

Хаџиванова: Голема група на деца се отфрлени, исмеани, потценети… состојбата со менталното здравје е застрашувачка

За жал, секојдневно со голема тага ја сочувствувам душевната болка предизвикана од булингот во сите свои форми, кој имам чувство дека е крајно метастазиран, вели…

Повеќе Хаџиванова: Голема група на деца се отфрлени, исмеани, потценети… состојбата со менталното здравје е застрашувачка

АЛКАЛОИД со раст на консолидираните продажби од 14 %, со 127 нови вработувања во земјава, инвестиции од 8 милиони евра и раст на консолидираната нето-добивка за 11% во периодот јануари – јуни 2022 г.

Приходи од продажби Според единечниот биланс на успех, во периодот јануари – јуни 2022 година продажбите достигнуваат 5.283.892.387 денари, што е за 10 % повеќе…

Повеќе АЛКАЛОИД со раст на консолидираните продажби од 14 %, со 127 нови вработувања во земјава, инвестиции од 8 милиони евра и раст на консолидираната нето-добивка за 11% во периодот јануари – јуни 2022 г.

„АЛКАЛОИД“ ПУШТИ ВО УПОТРЕБА НОВА ИНВЕСТИЦИЈА ВРЕДНА 1,3 МИЛИОНИ ЕВРА

Новиот магацин за фармацевтски суровини и за примарна амбалажа, на чија изведба се работеше околу 15 месеци, е дел од дваесетгодишниот инвестициски план за развој…

Повеќе „АЛКАЛОИД“ ПУШТИ ВО УПОТРЕБА НОВА ИНВЕСТИЦИЈА ВРЕДНА 1,3 МИЛИОНИ ЕВРА

Масовна крводарителска акција во „Алкалоид“ по повод Светскиот ден на крводарителството

Со масовен настан за крводарување по повод 14 јуни – Светскиот ден на крводарителството – „Алкалоид“ ја продолжува петдецениската традиција на организирање крводарителски акции со…

Повеќе Масовна крводарителска акција во „Алкалоид“ по повод Светскиот ден на крводарителството

МОЌНА И ОБЕДИНЕТА БИЗНИС-ЗАЕДНИЦА ЗНАЧИ СИЛНА ЕКОНОМИЈА!

Генералниот директор на „Алкалоид“, Живко Мукаетов, панелист на Втората годишна меѓународна конференција на Министерството за финансии „Скопски економски и финансиски форум – СЕФФ“ Ако 20…

Повеќе МОЌНА И ОБЕДИНЕТА БИЗНИС-ЗАЕДНИЦА ЗНАЧИ СИЛНА ЕКОНОМИЈА!