Се што треба да знаете за синдром на полицистични јајници (PCOS)

Синдром на полицистични јајници е состојба која се јавува приближно кај 1 од 12 жени. Претставува ендокрино и метаболно нарушување кое влијае на телото на…

Повеќе Се што треба да знаете за синдром на полицистични јајници (PCOS)

Како изгледа напад на Хашимото?

Нападот на Хашимото е кога хипотироидните симптоми ја зголемуваат својата јачина. Оваа компликација може да се случи и покрај добиениот третман за хипотироидизам. Обично, нападот се…

Повеќе Како изгледа напад на Хашимото?

Тенката линија помеѓу креативноста и биполарното растројство

Биполарното растројство, познато како манична депресија претставува хронично повторувачка состојба која вклучува расположенија кои се движат меѓу високите подеми на манија и ниските падови на…

Повеќе Тенката линија помеѓу креативноста и биполарното растројство

Предупредувања кои не треба да ги игнорирате

Срцевиот удар најчесто се најавува еден месец пред да настапи, а некои симптоми можете да ги воочите и шест месеци претходно. Умор Невообичаениот умор е…

Повеќе Предупредувања кои не треба да ги игнорирате