ЈАВЕН ПОВИК на Здружението на Лекари Специјализанти

Здружението на Лекари Специјализанти објавува Јавен повик за ангажирање на стоматолошка ординација во рамките на проектот “И ти си важен!”, кој го имплементира здружението на…

Повеќе ЈАВЕН ПОВИК на Здружението на Лекари Специјализанти

АЛКАЛОИД со консолидирани продажби од 136,7 милиони евра, инвестиции од 15,2 милиони евра и со 106 нови вработувања во земјава во периодот јануари – јуни 2023 г.

Приходи од продажби  Според единечниот биланс на успех, во периодот јануари – јуни 2023 година продажбите достигнуваат 6.293.741.761 денари, што е за 19 % повеќе…

Повеќе АЛКАЛОИД со консолидирани продажби од 136,7 милиони евра, инвестиции од 15,2 милиони евра и со 106 нови вработувања во земјава во периодот јануари – јуни 2023 г.

Превенцијата на заболувањата главен приоритет во рамките проектот “И ти си важен!”

  Здружението на Лекари специјализанти- ЗЛС, Скопје, во рамките на проектот „И ти си важен“ поддржан и финансиран од Цивика мобилитас, продолжува со своите активности…

Повеќе Превенцијата на заболувањата главен приоритет во рамките проектот “И ти си важен!”

АЛКАЛОИД започна процес на целосна дигитализација и автоматизација на процесите во сегментот Фармација преку имплементација на најсовремениот систем Manufacture Execution System – AlkaMES

АЛКАЛОИД АД Скопје, како глобална и иновативна компанија, континуирано ги следи светските достигнувања во развојот на фармацевтската индустрија. Приспособувањето и искористувањето на иновативните технологии и…

Повеќе АЛКАЛОИД започна процес на целосна дигитализација и автоматизација на процесите во сегментот Фармација преку имплементација на најсовремениот систем Manufacture Execution System – AlkaMES

Со нова крводарителска акција „Алкалоид“ го одбележа 14 јуни – Светскиот ден на крводарителството

„Алкалоид“ АД Скопје, како општествено одговорна компанија, постојано тежнее кон поздрав свет и кон супериорен квалитет на производите и на услугите, a чиј императив се…

Повеќе Со нова крводарителска акција „Алкалоид“ го одбележа 14 јуни – Светскиот ден на крводарителството

Здравјето на социјално ранливите категории на граѓани во фокусот на проектот “И ти си важен!”

Здружението на лекари специјализанти (ЗЛС) продолжува да работи на подобрување на пристапот до здравствената грижа за социјално ранливите категории во Македонија. Во рамките на проектот…

Повеќе Здравјето на социјално ранливите категории на граѓани во фокусот на проектот “И ти си важен!”

„Алкалоид“ – најпосакувана македонска компанија за вработување во 2022 година

„На манифестацијата беа доделени награди во вкупно 7 категории, а ’Алкалоид’ ја доби наградата како апсолутен победник, односно се закити со титулата ’Најпосакуван работодавец за 2022 – најпосакувана…

Повеќе „Алкалоид“ – најпосакувана македонска компанија за вработување во 2022 година

АЛКАЛОИД со раст на консолидираните продажби од 20 %, инвестиции од 5,6 милиони евра и со 47 нови вработувања во земјава во периодот јануари – март 2023 г.

Приходи од продажби  Според единечниот биланс на успех, во периодот јануари – март 2023 година продажбите достигнуваат 3.104.714.658 денари, што е за 15 % повеќе…

Повеќе АЛКАЛОИД со раст на консолидираните продажби од 20 %, инвестиции од 5,6 милиони евра и со 47 нови вработувања во земјава во периодот јануари – март 2023 г.

„Алкалоид“ потпиша нов меморандум за соработка со Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ за Програмата за практикантство

  Со цел овозможување дополнителни услови за професионално профилирање на студентите и за усвојување практични вештини под менторство на врвни професионалци во повеќе дејности, „Алкалоид“…

Повеќе „Алкалоид“ потпиша нов меморандум за соработка со Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ за Програмата за практикантство