Ковид статистика

Во последните 24 часа се направени 1325 тестирања, а регистрирани се 565 нови случаи на ковид-19 во:
– Скопје 230
– Куманово 35
– Штип 13
– Прилеп 65
– Тетово 39
– Струга 1
– Велес 27
– Битола 15
– Охрид 3
– Кавадарци 10
– Гостивар 27
– Гевгелија 13
– Струмица 17
– Крива Паланка 6
– Радовиш 7
– Крушево 3
– Кочани 15
– Пробиштип 3
– Берово 5
– Валандово 3
– Виница 3
– Делчево 2
– Кратово 6
– Свети Николе 4
– Кичево 3
– Ресен 1
– Неготино 9
Починати се 21 лице, 6 пациенти од Скопје (45,52, 63, 67, 68 и 84г), пет пациенти од Тетово (69, 73, 75, 69 и 83г), еден од Куманово (74г), двајца пациенти од Велес (83 и 89г), двајца од Богданци (75 и 85г) и по еден пациент од Битола (79г), Радовиш (71г), Прилеп (61г), Охрид (51г) и Штип (63г). Освен еден пациент кој е починат вон, сите други се починати во болнички услови.
Денеска Институтот за јавно здравје регистрира 154 оздравени пациенти од:
– Скопје 58
– Штип 7
– Прилеп 9
– Тетово 6
– Струга 8
– Велес 7
– Битола 11
– Охрид 11
– Кавадарци 5
– Гостивар 6
– Струмица 9
– Кочани 5
– Пробиштип 2
– Демир Хисар 1
– Берово 1
– Валандово 2
– Виница 1
– Свети Николе 2
– Неготино 3