Брахами масло: Магично масло за коса по кое полуде светот!

Ова масло спаѓа во последните откритија на третманите за убавина, а директно влијае на растењето и густината на косата. Магичната формула која прави чуда за косата се крие во природното Брахими масло.

Брахими маслото се прави со мешање на самата Брахими база со кокосово масло (кое мора да биде чисто), а потоа смесата се нанесува на кожата на главата и косата. Може да се примени директно на косата или како врело масло за масирање на темето на главата. Кога се користи ова масло, тоа ја лади кожата на главата и го намалува чешањето и иритациите. Брахами маслото ја смирува кожата на главата и ја подобрува состојбата на косата за само неколку недели.

Позитивни дејства на Брахами маслото за коса:

Го намалува опаѓањето на косата – Брахими маслото го храни коренот, ја задебелува коликулата на влакното и го забрзува ратењето на косата. Маслото исто така помага во јакнење на фоликулите на влакното.

 Ги третира оштетените краеви – Брахими маслото го враќа изгубениот сјај на косата. Природните хемиски соединенија му ги пружаат на влакното сите неопхдни својства заради што се намалува можноста за појава на расцветани кареви. Косата добива богат волумен.

Ја спречува појавата на првутБрахими маслото е многу делотворно во хидратацијата на косата. Ова масло помага во решавањето на здравствените проблеми, како сув скал на главата, чешање и првут.