Дървен материал от www.emsien3.com

The best bookmaker bet365

The best bookmaker bet365

Menu
RSS

Најчести летни тегоби - превенција и третман

Пред целосно да се препуштите на уживањето кое го нуди летото, имајте на ум дека овие врели денови со себе носат извесни здравствени ризици. Избегнете ги истите со минимален напор...

Повеќе: Најчести летни тегоби - превенција и третман

Црешите ги спречуваат кардио-васуларните болести

Антикосидансите од црешите можат да помогнат во борбата против кардио-васкуларните болести, покажаа резултатите од истражувањето што го спроведоа група научници од Универзитетот во Мичиген, САД...

Повеќе: Црешите ги спречуваат кардио-васуларните болести

Четири начини за намалување на крвниот притисок

Зголемениот крвен притисок или хипертензијата е најчеста кардиоваскуларна болест во повеќето земји и претставува еден од најголемите здравствени проблеми...

Повеќе: Четири начини за намалување на крвниот притисок

Јаболкото значи здравје

Во англискиот јазик постои една изрека "An apple a day, keeps the doctor away", што значи дека е доволно само едно јаболко дневно за да бидеме здрави. И во сето тоа навистина има вистина и тоа од повеќе причини. Јаболките имаат малку калории, содржат витамин Ц, богати се со влакна и се сигурен извор на антиоксиданти...

Повеќе: Јаболкото значи здравје

Соработници и партнери