Дървен материал от www.emsien3.com

The best bookmaker bet365

The best bookmaker bet365

Menu
RSS

Спортување за добар тестостерон

Британски истражувачи спровеле истражување врз 900 мажи со приближна возраст од 54 години. Експертите дошле до заклучок дека ограничувањето на тежината не само што го спречува развојот на болеста кај мажите туку го зголемува и производството на тестостерон...

Ниското ниво на тестостерон може да биде поволно за низа болести кај мажите во средни години. Редовното вежбање го зголемува нивото на хормонот и ги намалува ризиците од болести дури и до 50 отсто.

Нискиот тестостерон е заеднички проблем кај мажите со прекумерна тежина пред да развијат дијабетес, објаснува д-р Френсис Хејс од Универзитетската болница "Свети Винсент" во Даблин, кој работел на најновото истражување. Редовните вежби и одржувањето на тежината се корисни и за сексуалниот живот на мажите на средна возраст.

Нискиот тестостерон е заеднички проблем кај мажите со прекумерна тежина пред да развијат дијабетес, објаснува д-р Френсис Хејс од Универзитетската болница "Свети Винсент" во Даблин, кој работел на најновото истражување. Редовните вежби и одржувањето на тежината се корисни и за сексуалниот живот на мажите на средна возраст.

За зголемување на нивото на хормонот, лекарот прво треба да го убеди пациентот да ги отстрани вишокот килограми преку диета и вежби, а потоа да премине на тестостеронова терапија.

Share

Соработници и партнери