Дървен материал от www.emsien3.com

The best bookmaker bet365

The best bookmaker bet365

Menu
RSS

Нервозно дебело црево - болест на новото време

Синдромот на нервозно дебело црево е дел од функционалните пореметувања на работата на дебелото црево. Ги зафаќа 15% од граѓаните и тоа повеќе жените. Станува збор за хроничен проблем чиј причинител со сигурност не е познат иако се поврзува со стресот најмогу затоа што симптомите се појавуваат или се посилни во стресни периоди. Овој синдром иако е многу непријатен не предизвикува други болести ниту од него може да дојде до смрт. Сепак ова не е причина да не обрнете повеќе внимание на себе.

Повеќе: Нервозно дебело црево - болест на новото време

8 најкорисни и вкусни пијалоци

Ништо не може целосно да ја замени потребата за нашето тело во обична вода. Водата е најправилен и корисен извор на влага. Сепак, постојат пијалоци, освен вода, кои што му даваат на нашето тело многу хранливи материи...

Повеќе: 8 најкорисни и вкусни пијалоци

Здрави грицки за побивање на емотивните проблеми

Храната може да биде моќна емоционална медицина и има големо влијание врз нашето расположение. По бурниот и стресен ден на работа, парче чоколадна торта или чоколадо ќе ви ја врати насмевката на твоето лице, додека една чаша топло млеко ќе ви помогнe да паднeте безбедно во безгрижноста на сонот...

Повеќе: Здрави грицки за побивање на емотивните проблеми

Соработници и партнери