Дървен материал от www.emsien3.com

The best bookmaker bet365

The best bookmaker bet365

Menu
RSS

Вратете се на старо по породувањето

Времето за здраво слабеење по породувањето е од три месеци до една година по породувањето, а мајките кои во тој период не го изгубат вишокот кои го добиле за време на бременоста, имаат поголем ризик од висок крвен притисок, дијабетес и срцеви заболувања.

Приближно колку време е потребно за дебелеење, толку време е потребно и за слабеење. Над 80 отсто од мајките не ја губат тежината во првите три месеци по породувањето, а екстремното слабеење во стилот на холивудските трудници не се препорачува поради преголемиот шок за организмот.Сепак, после првите три месеци пожелно е да се ослабе и лесно да се врати на старата тежина од пред породувањето, со што се намалува ризикот од болести и зголемен холестерол.

Во бременоста обично се добива и до 20 отсто од вкупната телесна тежина, а тежината една година по породувањето е добар показател за веројатноста за дебелина во наредните 15 години.

Share

Соработници и партнери