Дървен материал от www.emsien3.com

The best bookmaker bet365

The best bookmaker bet365

Menu
RSS

Нешто мириса таму доле?

Тоа не се случува често, но кога урината мириса различно од вообичаените, дами се загрижени и сакаат да се утврдат зошто се случило тоа. Причините обично се безопасни, па затоа не треба веднаш да биде во паника. Меѓутоа, ако ви се случи повеќе од два пати, обратете се на лекар..

Повеќе: Нешто мириса таму доле?

Менопауза и митовите околу неа

Девет од десет жени кои минуваат низ менопауза ја покачуваат телесната тежина, а со оглед на тоа што речиси сите хемиски процеси се менуваат од корен, старите начини на слабеење веќе не се ефикасни. Ако јадете како врапче или прескокнувате оброци, ризикувате дополнително дебелеење.

Повеќе: Менопауза и митовите околу неа

Колку подоцна добиеш за прв пат циклус, толку покасно ќе влезеш во менопауза!

Колку подоцна добиеш за прв пат циклус, толку покасно ќе влезеш во менопауза - МИТ ИЛИ ВИСТИНА?

Повеќе: Колку подоцна добиеш за прв пат циклус, толку покасно ќе влезеш во менопауза!

Вратете се на старо по породувањето

Времето за здраво слабеење по породувањето е од три месеци до една година по породувањето, а мајките кои во тој период не го изгубат вишокот кои го добиле за време на бременоста, имаат поголем ризик од висок крвен притисок, дијабетес и срцеви заболувања.

Повеќе: Вратете се на старо по породувањето

Здравјето на вашата вагина

Вагиналните инфекции се најчесто гинеколошко заболување кај жените и најчеста причина за посета на гинеколог. До инфекции и воспаленија доаѓа поради пореметување на вагиналната флора. Jа сочинуваат околу 90 микроорганизми, кои во нормални околности не предизвикуваат никакви тегоби...

Повеќе: Здравјето на вашата вагина

Мажите во топ форма и по 40-тата

Здруженијата за контрола и спречување на болести предлагаат 150 минути умерена физичка активност неделно (на пример, брзо одење) наместо интензивна активност (како трчање) со која, велат, времетраењето на неделната активност би се намалила на половина, што особено важи за луѓето со напорни дневни работни агенди. Затоа предлагаат одредени стратегии што ќе им помогнат на мажите свесно да влијаат на заштитата на своето здравје и одржувањето на телесната тежина...

Повеќе: Мажите во топ форма и по 40-тата

Соработници и партнери