Дървен материал от www.emsien3.com

The best bookmaker bet365

The best bookmaker bet365

Menu
RSS

Aко си невработен подлежен си на ризик да добиеш срцев удар

Светската криза делува најмногу по здравјето на луѓето, така што најголема е опасноста од проблеми со срцето во првата година во која не можете да најдете ново работно место, покажува последното истражување спроведено од научници од универзитетот "Дјук" во Америка....

Повеќе: Aко си невработен подлежен си на ризик да добиеш срцев удар

Ангиогенеза - создавање крвни садови во туморот

Процесот на создавање на крвни садови во туморот претставува еден од клучните процеси одговорни за раст и метастазирање на туморот. Овој процес се вика ангиогенеза. Зборот ангиогенеза потекнува од двата старогрчки збора: “angio” во превод крвни садови, и “genesis” што значи почеток, создавање...

Повеќе: Ангиогенеза - создавање крвни садови во туморот

Вежби за борба против анксиозноста

Анксиозноста се смета за природна човечка емоција или збир од чувства кои секој може да ги доживее во некое време од животот. Најчести индикатори се загриженост и чувство на неизвеснот...

Повеќе: Вежби за борба против анксиозноста

Чадот од цигарите штетен дури и како остаток на мебел

Чадот од цигари е штетен по здравјето дури и во облик на остаток на ѕидови или мабел во простриите каде се пушело, покажуваат резултатите на новото американско истражување...

Повеќе: Чадот од цигарите штетен дури и како остаток на мебел

На планина никако без наочари

Научниците утврдиле дека луѓето можат многу лесно да го оштетат видот додека скијаат на снежните падини, отколку додека се сончаат на плажа.

Едно јапонско истражување покажало дека ултра виолетовите зрачат 2,5 пати поопасни на снег, отколку на плажа...

Повеќе: На планина никако без наочари

Соработници и партнери