Дървен материал от www.emsien3.com

The best bookmaker bet365

The best bookmaker bet365

Menu
RSS

Сојата ја намалува плодноста кај мажите?

Неодамна беше објавено дека мажите кои секојдневно користат соја во исхраната, можат да бидат помалку плодни од оние кои не ја користат. Но завршената клиничка студија, вели дека е прерано да се донесуваат такви заклучоци и дека мажите воопшто не треба да го менуваат својот начин на исхрана, барем кога сојата е во прашање...

Повеќе: Сојата ја намалува плодноста кај мажите?

На лесен начин до совршена фигура за летниот период

Со доаѓањето на сонцето се повеќе се посветуваме на враќањето на добрата форма на телото. Помислата на лето, плажа и костими за капење нè буди од долгиот зимски сон и веднаш се одлучуваме да го доведеме во ред нашето тело со ригорозни диети, не сфаќајќи дека на тој начин само му штетиме на нашиот организам...

Повеќе: На лесен начин до совршена фигура за летниот период

Со секој килограм отповеќе поголема шанса за прерана смрт

Луѓето со прекумерна телесна тежина се со двојно зголемен ризик од прерана смрт. И оние со недоволна тежина се во опасност...

Повеќе: Со секој килограм отповеќе поголема шанса за прерана смрт

Опивањето преку викенд опасно по животот

Конзумирањето на големи количини на алкохол за време на викендот скоро ја удвојува опасноста од смрт предизвикана од кардиоваскуларни напади во однос на конзумирањето распоредено преку цела недела...

Повеќе: Опивањето преку викенд опасно по животот

Секси храна за секси секс

Дали мислите дека постои врска помеѓу храната и љубовниот живот? Која вид на храна влијае на љубовното расположение и зголемувањето на либидото? Еве неколку совети од стручњаците, кои ќе Ви помогнат да ја разберете оваа зависнот помеѓу храната и љубовта...

Повеќе: Секси храна за секси секс

Соработници и партнери