Дървен материал от www.emsien3.com

The best bookmaker bet365

The best bookmaker bet365

Menu
RSS

Направете пауза од шминкање

Нанесувањето на шминка на лицето е дел од секојдневието на многу жени ширум светот. На некои работни места од жената суптилно се очекува да има совршена шминка. Поради тоа не треба да ве чуди шминкањето се претвара во секојдневна навика.Ние ве советуваме да го одморите лицето барем преку викенд и да не се шминкате, а ова се и причините:

Повеќе: Направете пауза од шминкање

Витки или буцкасти? Од што зависи?

Сите знаеме за естроген, тестостерон, серотонин, допамин, мелатонин, но далеку од тоа дека смао тие се хормони во нашето тело. Од големо значење не само за нашиот изглед, туку и за здравјето на луѓето е да се знае за останатите хормони колку што е можно повеќе. Денес ви ги претставуваме четири хормони за кои не се пишува многу често, а од нив, во поголем или помал степен, зависи тоа колку често ќе биде ладно.

Повеќе: Витки или буцкасти? Од што зависи?

Телото ве издава

Доволно е да го погледнете лицето во огледало и да знаете какво здравје имате, тврдат експертите. Ако се сомневате дека вашето здравје не е во најдобар ред, понекогаш сосема е доволно и малку потемелно да се погледате во огледало за да видите што се случува во вашиот организам. Експертите тврдат дека неколку заболувања можат да се откријат едноставно со погледот во огледалото. ..

Повеќе: Телото ве издава

Д-р Елена Арсова: време е за летен одмор и на вашата коса

Зошто косата станува седа кај мажите, колку е важно да ја негувате косата за време на летниот период, од што најмногу се оштетува и ред други прашања поврзани со трихологијата разговараме со д-р Елена Арсова, медицински директор во 101 Hair Clinic...

Повеќе: Д-р Елена Арсова: време е за летен одмор и на вашата коса

Соработници и партнери