Дървен материал от www.emsien3.com

The best bookmaker bet365

The best bookmaker bet365

Menu
RSS

Што се случува со вашата вагина за време на секс?

Ексклузивно истражување на „Женско здравје“ и  американскиот „Конгрес на Акушери и гинеколози“ открива колку жените се запознаени со својата анатомија. Одговорот е: Многу малку. Па за да ви помогнеме подобро да го разбирате вашиот  интимен регион ви даваме неколку објаснувања за тоа што се случива со вашата вагиа за време на секс...

Кога нешто секси ќе го заголица интересот на еден маж тој добива ерекција. Тоа што ви се случува вас е полаку очигледно но исто толку стимулативно.

1. Моментот кога вашиот мозок ќе регистрира потенцијална акција крвните садови се шират и пренасочуваат екстра проток на југ. Зголемената циркулација предизвикува вагинален исцедок - природно подмачкување составено од протеини и амино киселини - како и потекување на вулвата. Илјадници нервни завршетоци во најсензитивните делови од вагината се будат.

2. Ткивоата во вашиот клиторис потекуваат и укрутуваар. Да, станува збор за мини ерекција. Доколку сте целосно возбудени, вашиот клиторис може да се зголеми за три пати (треба да помине одредено време по односот за истиот да се смали). 

3. Грлото на матката омекнува па доколку истата или регион околу неа е допрен од пенис или секс играчка може да ги стимулира регионите во мозокот за задоволство кои инаку се активираат при предигра. 

4. Кај 10% од жените, карличните мускулни контракции можат да предизвикаат неколку капки чиста течност од уретрата. Не се вознемирувајте: „Женската ејакулација“ не е мокрача, составено е од природен шекер и фосфатна киселина. 

Share

Соработници и партнери