Дървен материал от www.emsien3.com

The best bookmaker bet365

The best bookmaker bet365

Menu
RSS

Заљубеноста ја успорува работата на мозокот кај мажите

Во филмовите чести се сцените кога мажите ќе видат убава жена или кога таа ќе им се обрати, мозокот престанува да им работи и веќе не се во состојба ни да проговорат ниту еден збор. Па, не се работи само за актери од филмовите! Научно е докажано дека тоа му се случило скоро на секој маж...

Па затоа, експертите покажуваат дека во таквите ситуации мозокот едноставно престанува да работи, односно се случува блокирање на неговата функција, што ја отежнува, поточно ја оневозможува комуникациајта.

Меѓутоа искуствата на поединци кои учествувале во ова истражување покажале дека и самото очекување на комуникацијата може да доведе до ментална блокада.

Затоа не треба во никој случај да помислите дека тој не е за вас затоа што не успеал да изговори ниту една смислена реченица на првиот состанок. Дајте му втора шанса, за да можете да го запознаете онакоv каков што е навистина.

Share

Соработници и партнери