Дървен материал от www.emsien3.com

The best bookmaker bet365

The best bookmaker bet365

Menu
RSS

Победете ја поспаноста без да се напиете кафе

Пречестото пиење кафе може да предизвика многубројни здравствени проблеми, но за многу од нас кафето е единствен начин за расонување. Еве неколку работи што ќе ви помогнат да останете будни, а сепак не се поврзани со кофеинот...

Студена вода – миењето со студена вода или една чаша студена вода е еден од најдобрите начини да се разбудите.

Лесни вежби – кога ви се спие, скокнете неколку пати за да го забрзате протокот на крвта и да добиете дополнителна енергија.

Мастика – џвакајте мастика без шеќер. Тоа е активноста која ви е потребна за да го „истерате“ уморот. Најдобри се оние гуми за џваќање со освежувачки вкус на пепрмит.

Смеа – ќе го стимулира вашиот мозок доволно за да ве разбуди.

Музика – слушањето на брз ритам ќе го разбуди вашиот мозок.

Светлина - ако можете, прошетајте малку на природна светлина, а ако не можете да излезете надвор, запалете ги светлата во просторијата. Ако седите во мрак, ќе бидете повеќе поспани.

Share

Соработници и партнери