Дървен материал от www.emsien3.com

The best bookmaker bet365

The best bookmaker bet365

Menu
RSS

МОЕМВРИ-Месец на машкото здравје

Македонија преку Здружението за здравствена превенција и социјална заштита на граѓаните „Превентус“ се вклучи во одбележувањето на Интернационалниот месец „Моември“ со општествената кампања за машкото здравје.

 

Акцијата „Моември“ е иницирана во Австралија во 2003 година со цел да се сврти вниманието кон еден од најчестите здравсвтвени проблеми кај мажите - ракот на простата. Акцијата многу брзо страна стана глобална, а се состои во тоа мажите во ноември да пуштаат мустаќи.Наша цел е да ги поттикнеме мажите да пуштат мустаќи, а општеството да ги поддржи со тоа што ќе креираме иновативна и забавна кампања Моември секоја година. 

Очекуваните резултати се: Фондови за машко здравје и инвестирање во здравствени програми; Предавања и разговори за машкото здравје кои ќе придонесат; Зголемување на свесноста за ризикот и превенцијата на машкото здравје; Поттикнување на мажите да преземат акција за подобрување на својата благосостојба; Зголемување на знаењата за чекорите што треба да се преземат кога мажите се болни.

 

Share

Соработници и партнери