Дървен материал от www.emsien3.com

The best bookmaker bet365

The best bookmaker bet365

Menu
RSS

СВЕТСКИ ДЕН НА КОНТРАЦЕПЦИЈА

Подобрувањето на сексуалното здравје е важен сегмент во животот на младите луге. Наша цел е младите луге да користат контрацепција и ефективни методи за планирање на семејство како и создавање на простор со точни информации кои би им помогнале за истото.

Последните истражувања покажуваат дека 219,178 жени низ целиот свет ке останат непланирано бремени, а 126,575 жени ке имаат абортус. Девојките кои не користат контрацепција за време на сексуалниот однос имаат ризик од 85% да останат бремени: институт на Alan Gutmacher.

Меѓу младите луге кои живеат во Македонија постојат многу табуа, односно митови и заблуди, за контрацепција и за забременување. На дебатите кои ги имаме организирано на таа тема, имаме забележано дека младите сметаат дека не е можно да се забремени по првиот сексуален однос или додека девојката го има месечниот циклус. Сметаме дека е време тие митови да се срушат!

Share

Соработници и партнери