Дървен материал от www.emsien3.com

The best bookmaker bet365

The best bookmaker bet365

Menu
RSS

Компјутери што читаат мисли?!

Напредокот во снимањето на мозокот веќе овозможи да се знае која слика ја гледаат доброволците за време на научното истражување, така што на крајот можеби ќе биде можно и да се знае што мислат другите...

Повеќе: Компјутери што читаат мисли?!

Која е причината за развод? Во Македонија ги има сè повеќе

Најмногу бракови во текот на минатата година се склучени во август, додека во месец ноември имало најмногу разводи, дури 10 отсто од вкупниот број...

Повеќе: Која е причината за развод? Во Македонија ги има сè повеќе

ХИВ постоел и пред 100 години

Вирусот на СИДА-та постоел и пред сто години, што е повеќе од една деценија порано од периодот што денес се смета за време на појава на ХИВ, покажуваат најновите истражувања на експертите од Универзитетот во Аризона...

Повеќе: ХИВ постоел и пред 100 години

Се бара лек за тагата

Научниците од Универзитетот во германскиот град Регензбург утврдиле дека мозочната супстанци учествува во соочувањето со ненадејната загуба на партнерот или со прекин на долгогодишна врска...

Повеќе: Се бара лек за тагата

Соработници и партнери