Дървен материал от www.emsien3.com

The best bookmaker bet365

The best bookmaker bet365

Menu
RSS

Durex кампања: STANDs UP FOR SAFE LOVE

Светскиот бренд Durex од 1 декември активно ја спроведува кампањата STANDs UP FOR SAFE LOVE во која се вклучени 200 илјади студенти кои присуствуваат на часови за сексуална едукација од стручни лица односно превенција за ризиците од ХИВ, СИДА и сексуално преносливите болест...

 Повеќе од 400 илјади кондоми се донирани на цивилни организации кои организираат локални настани ширум светот.

Да потсетиме дека 1 декември – Светскиот ден за борба против СИДА-та секоја година ги обединува луѓето ширум светот во борбата против ХИВ. На овој ден всушност им се дава поддршка на луѓето кои живеат со ХИВ и почит кон оние кои починале од болеста. Светскиот ден е да ги потсети сите граѓани и релевантни институции дека ХИВ вирусот е сексуално пренослива инфекција и потребно е да се обезбедат средства за лечење. Со подигнување на свеста, се надминуваат предрасудите и постојано се врши едукација за превенција од истата.

Вклучете се и вие, отворено разговарајте на тема безбедно водење љубов, споделете свои искуства и добијте правилна информација со своите врсници на глобалниот сајт www.someonelikeme.com

Официјалното видео на #SomeoneLikeMe http://youtu.be/XhWZktQQk6s 

Share

Соработници и партнери