Дървен материал от www.emsien3.com

The best bookmaker bet365

The best bookmaker bet365

Menu
RSS

Хербалајф во Европа лансира нов производ за здраво срце

Глобалната нутриционистичка компанија Хербалајф го најави лансирањето на Betaheart®, новиот производ создаден да помогне во намалување или одржување на холестеролот во крвта.*

Betaheart®, новиот производ од Хербалајф, е наменет за 54% од Европејците кои имаат висок холестерол – состојба која е причина за 4,5% од смртноста на глобално ниво (што претставува 2.6 милиони луѓе) според Светската здравствена огранизација.**...

Повеќе: Хербалајф во Европа лансира нов производ за здраво срце

Дурекс #DoNotDisturb сака да го оставите телефонот

Не е новост дека луѓето имаат секс цело време… со или без нивните смартфони. За таа цел, Premier и TMW Unlimited се здружија и ја лансираа кампањата #DoNotDisturb (не вознемирувај) за брендот Дурекс. #DoNotDisturb е социјален експеримент, кој истражува како исклучувањето на смартфоните може да им помогне на паровите повторно да се поврзаат и да уживаат во летниот секс. Експериментот однесе шест парови на одмор и ги принуди половината парови да се откажат од своите смартфони и лаптопи во моментот кога пристигнаа во хотелот... 

Повеќе: Дурекс #DoNotDisturb сака да го оставите телефонот

Durex кампања: STANDs UP FOR SAFE LOVE

Светскиот бренд Durex од 1 декември активно ја спроведува кампањата STANDs UP FOR SAFE LOVE во која се вклучени 200 илјади студенти кои присуствуваат на часови за сексуална едукација од стручни лица односно превенција за ризиците од ХИВ, СИДА и сексуално преносливите болест...

Повеќе: Durex кампања: STANDs UP FOR SAFE LOVE

Инцест: татко и направил 3 деца на ќерка си

Маж од Велика Британија е осуден на 46 месеци затвор бидејќи како што пренесоа светските медиуми, бил во љубовна врска со сопствената ќерка, на која и направил и три деца.

Повеќе: Инцест: татко и направил 3 деца на ќерка си

Светска банка: 700 милиони жени жртви на семејно насилство

Над 700 милиони жени во светот се жртви на семејно насилство од страна на партнерот, особено во јужна Азија и Африка, се наведува во последниот извештај на Светската банка.

Повеќе: Светска банка: 700 милиони жени жртви на семејно насилство

Новиот смртоносен вирус Мерс закана за светот?

Лекари и експерти за инфективни болести денеска остварија средба во Светската здравствена организација во Лондон за да разгледаат дали смртоносниот вирус кој се појавил на Блискиот исток во 2012 година претставува опасност која бара меѓународно ангажирање.

Повеќе: Новиот смртоносен вирус Мерс закана за светот?

Соработници и партнери