Дървен материал от www.emsien3.com

The best bookmaker bet365

The best bookmaker bet365

Menu
RSS

Дневно 47 луѓе во Србија преживуваат инфаркт, а 15 умираат

Во Србија секојдневно од инфаркт умираат по 15 лица, што ја вбројува земјата меѓу првите три во Европа по бројот на смртни случаи од кардиоваскуларни заболувања, веднаш по Русија и Украина. 

- Потребно е со заеднички напори да се нагласи важноста на превенцијата, квалитетната дијагностика и терапија, со цел да се спасат повеќе животи, изјави Зоран Перишиќ, претседател на Здружението на кардиолозите на Србија.

 

 
Share

Соработници и партнери