Дървен материал от www.emsien3.com

The best bookmaker bet365

The best bookmaker bet365

Menu
RSS

Дурекс истражува: Што мажите НАВИСТИНА мислат за сексот со кондом

Имањето на безбеден секс е витално за вашето здравје, меѓутоа често се мисли дека мажите нема да уживаат толку во сексот доколку користат кондом - но дали навистина е така?

Дурекс сака да ги урне митовите во врска со тоа како мажите се чувствуваат кога девојката инсистира тие да носат кондом. Затоа, компанијата спроведе истражување меѓу голем број млади луѓе во Велика Британија, со цел да го дознае процентот на млади кои практикуваат безбеден секс, како и причините поради кои имаат небезбеден секс и нивната свесност за последиците кои може да дојдат со тоа...

Повеќе: Дурекс истражува: Што мажите НАВИСТИНА мислат за сексот со кондом

Преку модерни методи и практики - до задоволни пациенти

Две децении успешно работење на полето на стоматологијата во Македонија бележи познатата и реномирана стоматолошката поликлиника „Ѓорѓиоски“ од Скопје. Од почетоците во 1994 година како стоматолошка ординација, а од 2009 година и како стоматолошка поликлиника со ординации за ортодонција, протетика и општа стоматологија, со воведувањето на модерни методи и практики, „Ѓорѓиоски“ прерасна во успешна македонска приказна во овој сегмент на здравството...

Повеќе: Преку модерни методи и практики - до задоволни пациенти

Тодороски: Кампањата „Заедно да помогнеме“ уште еднаш ќе ја покаже хуманата страна на граѓаните

Превентус.мк Жито Маркети повторно со хуманитарна акција насловена како „Заедно да помогнеме“. За што точно станува збор?

Стојанче Тодороски Жито Маркети е компанија која често излегува пресрет на луѓето што имаат потреба од помош. Овој пат не беше потребно да го чекаме повикот за помош додека сите ние бевме сведоци на манифестацијата на сила, временските непогоди наспроти човекот е секогаш загубена битка. Бевме сведоци на многу домови поплавени, животи доведени во прашање, несреќни лица и уништена иднина. Како што веста за поплавите се прошири така веднаш реагиравме со испраќање на она што беше најнеопходно во тој момент – над 50 000 литри вода за пиење. Природата на несреќата што ги зафати овие подрачја е многу поголема. Имено, после првиот удар од налетот на водената стихија, следат и втор и трет удар. Сега откако луѓето се вратија во уништените домови треба да го продолжат животот со остатоците закопани во калта. А она што е многу поголема опасност е заканата од инфекции и заразни болести. Затоа помошта не застанува со еднократно помагање. Повеќе од 1,6 милиони жители се на некаков начин оштетени и треба да им се помогне да си вратат барем дел од животот што го имале претходно...

Повеќе: Тодороски: Кампањата „Заедно да помогнеме“ уште еднаш ќе ја покаже хуманата страна на граѓаните

Божиновски: ОТО Мебел со акција за опремување на интернатот во Љубанци

Македонската компанија за изработка на мебел OTO Мебел маркет започнува со донаторска акција наменета за опремување на просторија во Интернатот „Гоце Делчев“ во село Љубанци. Во Интернатот се згрижени 15 деца на возраст од 6 до 16 години. Сите тие потекнуваат од дисфункционални и социјално загрозени семејства, така што секој гест на грижа и внимание за нив предизвикува дополнителна мотивација за успешна социјална инклузија. На тема општествена одговорност превентус.мк разговараше со Тони Божиновски, директор на ОТО Мебел маркет...

Повеќе: Божиновски: ОТО Мебел со акција за опремување на интернатот во Љубанци

д-р Арсова: 101 Hair Care нуди решение за сечија оштетена коса

Превентус.мк за сите дилеми за здравјето за косата кај граѓаните разговараше со д-р Елена Арсова, трихолог од центарот за коса 101 Hair Care...

Повеќе: д-р Арсова: 101 Hair Care нуди решение за сечија оштетена коса

Марина Макенџиева: Со животно осигурување за поубава и побезбедна иднина

Превентус.мк направи интервју со Марина Макенџиева, менаџер за продажба во Винер Животно Осигурување. Со неа разговараме на тема дали македонските граѓани знаат што значи поимот животно осигурување, зошто им е потребно, какви производи како компанија нудат на пазарот, дали граѓаните купуваат семејно осигурување, по што Винер се разликуваат од останатите компании за осигурување и кои се нивните нови продукти.

Повеќе: Марина Макенџиева: Со животно осигурување за поубава и побезбедна иднина

Соработници и партнери