Дървен материал от www.emsien3.com

The best bookmaker bet365

The best bookmaker bet365

Menu
RSS

„Алкалоид“ со раст на консолидираните продажби од 4%, раст на консолидираната нето добивка од 8% и 95 нови вработувања во периодот јануари – јуни 2016-та

„Алкалоид АД“ Скопје оствари позитивни финансиски резултати во периодот јануари – јуни 2016 година, покажуваат неревидираниот единечен и неревидираниот консолидиран Биланс на успех.

Повеќе: „Алкалоид“ со раст на консолидираните продажби од 4%, раст на консолидираната нето добивка од 8%...

Интервју д-р Ингрид Пителова и д-р Марина Пешевска: “Вампирска“ габа наоѓа примена во медицината

Pythium oligandrum е всушност многу паметна габа, која има извонредни карактеристики, научно е класифициран во посебно царство Chromista-Stramenopila што претставува пресек помеѓу габи и алги . Понекогаш Pythium oligandrum го нарекуваме габа "вампир", но за деталите повеќе за неа, разговараме со д-р Ингрид Пителова, која е експерт за медицинската примена на истата и д-р Марина Пешевска од 101 Foot клиниката...

Повеќе: Интервју д-р Ингрид Пителова и д-р Марина Пешевска: “Вампирска“ габа наоѓа примена во медицината

Живко Мукаетов одликуван во Витез на Данското Знаме од Кралицата Маргарете II

Со указ на Нејзиното Височество, данската Кралица Маргарете II, Живко Мукаетов, генерален конзул на Кралството Данска во Македонија, доби високо одликување: Витез на данското знаме.

 

Повеќе: Живко Мукаетов одликуван во Витез на Данското Знаме од Кралицата Маргарете II

(Интервју) д-р Арсова и д-р Апаjдин: Пресадувањето на брада и веѓи тренд во Европа

За пресадување на брадата и веѓите како тренд во Европа разговараме со Д-р Елена Арсова, трихолог во 101 Hair Clinic од Македонија и Д-р Илкер Апајдин, хирург за пластична и рекоструктивна хирургија во New AgeClinic од Турција...

Повеќе: (Интервју) д-р Арсова и д-р Апаjдин: Пресадувањето на брада и веѓи тренд во Европа

„Алкалоид“ со раст на консолидираните продажби од 6%, раст на консолидираната нето добивка од 8%, инвестиции од над 986 милиони денари и 102 нови вработувања во периодот јануари – декември 2015-та

„Алкалоид АД“ Скопје оствари позитивни финансиски резултати во периодот јануари – декември 2015 година, покажуваат неревидираниот единечен и неревидираниот консолидиран Биланс на успех.

 

Повеќе: „Алкалоид“ со раст на консолидираните продажби од 6%, раст на консолидираната нето добивка од 8%,...

Хербалајф поттикнува балансирана исхрана и здрав и активен начин на живот

Хербалајф, глобалната компанија за исхрана, ја презентираше важноста на балансирана исхрана и активен и здрав начин на живот. На денешниот настан тие го покажаа нивниот глобален научен пристап во исхраната, кој ги промени животите на луѓето. Преку понуда на висококвалитетни производи, кои тие ги прикажаа денес, ги инспирираат луѓето да живеат здрав, активен живот...

Повеќе: Хербалајф поттикнува балансирана исхрана и здрав и активен начин на живот

Соработници и партнери