Дървен материал от www.emsien3.com

The best bookmaker bet365

The best bookmaker bet365

Menu
RSS

Се за псоријазата

Psoriasis vulgaris - Псоријаза вулгарис е хронички генетски детерминисана папулосквамозна дерматоза, клинички и хистолошки добро дефинирана а етиолошки и патолошки сеуште не расветлена. Псоријазата е една од најчестите дерматози чиј процент изнесува 5%. Се смета дека од 3% до 5 % од човештвото боледува од псоријаза. Зборот „псоријаза“ доаѓа од грчкиот збор „псора“ што значи фини, меки лоспи.  Покрај кожата псоријазата често ги зафаќа и ноктите...

 

Повеќе: Се за псоријазата

Зошто некои какаат почесто од другите ?

Ајде да бидеме искрени: Нема ништо подобро од добро какање. 

Кога веќе го скршивме мразот на оваа тема, да одговориме на едно прашање: Колку често е нормално да излезеш по голема нужда?

Повеќе: Зошто некои какаат почесто од другите ?

Жито Лукс: Донации во континуитет за повеќе социјални и ранливи групи граѓани

„Храна подарена од срце“ е уште една демонстрација на својата грижа за заедницата спроведена од страна на најголемиот производител на леб, Жито Лукс. Кампањата е специјално создадена и наменета за помош на установи каде се згрижени деца или граѓани од социјално ранливи категории...

Повеќе: Жито Лукс: Донации во континуитет за повеќе социјални и ранливи групи граѓани

Вива: Страстен бакнеж за трошење калории

Знаете како да го споите освежителното со страсното? 

„Она што некогаш било горчлива семка, станува сочна праска”, знаел да каже познатиот американски писател и хуморист, Марк Твен, честопати изненадувајќи ја јавноста со своите освежувачки погледи за страста кон животот...

Повеќе: Вива: Страстен бакнеж за трошење калории

Се отвори седмиот Жито Маркет за граѓаните на Скопје

На површина од 600 метри квадратни, со обезбеден паркинг простор и  со инсталирани 4 наплатни каси се отвори новиот Жито Маркет на територијата на Скопје. Лоциран во населба Ново Лисиче, ова е 7миот Жито Маркет во скопската околина којшто овозможи околу 30 нови вработувања, а 33тиот низ целата држава...

Повеќе: Се отвори седмиот Жито Маркет за граѓаните на Скопје

Mедитерано со сусам е новиот леб од Жито Лукс

Медитерано со сусам е најновиот член на семејството медитерано лебови,чија главна состојка е маслиновото масло. Така, сега понудата на специјални лебови од Жито Лукс е збогатена со уште еден квалитетен производ со примамлив вкус и уникатна арома...

Повеќе: Mедитерано со сусам е новиот леб од Жито Лукс

Соработници и партнери