Дървен материал от www.emsien3.com

The best bookmaker bet365

The best bookmaker bet365

Menu
RSS

Мажите повеќе сакаат жени кои личат на нив

Мажите повеќе ги привлекуваат жени кои имаат слични црти со нивните, како што се бојата на очите и дупчињата на брадата, покажаа резултатите од истражувањето на група француски научници од Монпеље...

Научниците дошле до тој резултат барајќи најнапред околу сто учесници на истражувањето да одберат фотографии на лицата кои ги реконструирал компјутерот, а ги сметаат за привлечни.

По анализата констатирано е дека околу две петини мажи ги привлекле жени со иста боја на косата, очите, дебелина на усните, веѓите, но и присуство или отсуство на дупчиња на брадата, исто како и кај нив.

Потоа е извршено истражување на 155 парови кои имаат најмалку едно дете заедно и констатирано е дека голем дел од нив имаат исти физички карактеристики.

Share

Соработници и партнери