Дървен материал от www.emsien3.com

The best bookmaker bet365

The best bookmaker bet365

Menu
RSS

Домашна визита за лицата од ранливи категории

350 медицински тимови од здравствените домови во рамки на проектот „Домашна визита“ ќе почнат да вршат патронажни посети во домовите на над 23 илјади лица од ранливи категории.

Повеќе: Домашна визита за лицата од ранливи категории

Сава осигурување со концепт за здравствено осигурување

Компанијата Сава осигурувањеја прослави 20-годишнината од своето основање. Ова претпријатие се приклучи на младиот осигурителен сектор во Македонија пред две децении, а денес е негов особено значаен и исклучително почитуван дел.

Повеќе: Сава осигурување со концепт за здравствено осигурување

70 доктори ќе се едуцираат низ Европа

Министерството за здравство обезбедени вкупно 70 специјализации во клиники низ Европа за нашите доктори по општа медицина. Тројца доктори се заминати на специјализација во Нинберг, Германија, а за скоро време треба да заминат уште двајца кои ќе специјализираат на кардиологија и торакална и дигестивна хирургија.

Повеќе: 70 доктори ќе се едуцираат низ Европа

Напред розово – чекори против ракот на дојката

И оваа година Здружението Борка – За секој нов ден, во соработка со Амбасадата на Соединетите Американски Државиво Македонија на 17 мајпошести пат ја организирааткампањата за борба против рак на дојканасловена како„Напред розово 2014 – чекори против ракот на дојка".

Повеќе: Напред розово – чекори против ракот на дојката

Шанса за живот – Кампања на ОКТА за донирање на Детската клиника

„Шанса за живот“ е кампања на ОКТА за донирање на инкубатори во одделението за интензивна нега на Клиниката за детски болести. ОКТА ќе донира пари и дополнително ќе издвојува сума од секоја продажба на гориво на нејзините бензински пумпи. Кампањата ќе трае до крајот на ноември оваа година. Целта на кампањата е опремување на одделението за интензивна нега на Клиниката за детски болести со инкубатори и друга неопходна апаратура што е потребна за нормално функционирање.

„Како социјално одговорна компанија ние сме одлучни да помагаме онаму кај што е потребна помош. Нашите напори во последните неколку години беа насочени кон поддршка на активности за добросостојба на децата. Во врска со ова и во комуникација со директорот на клиниката воочивме вистинска потреба за отпочнување на една ваква кампања. Имајќи ја предвид моменталната состојба во ова одделение на Детската клиника, каде предвремено родени бебиња и деца со компликации секојдневно се борат за живот, започнавме соработка со клиниката за собирање на средства. Дел од тоа ќе биде донација од ОКТА а дел ќе биде од продажбата на горивона бензинските пумпи на ОКТА“, изјави главниот извршен директор на ОКТА, Виктор Папаконстантину.

Компанијата ја избра Клиниката за детски болести за донацијата затоа што во интензивното одделение се сместени сите предвремено родени бебиња и бебиња родени со компликации и каде нивните животи зависат од тоа колку добро е опремено ова одделение и од медицинската нега што ја добиваат таму. Моменталната состојба во ова одделение е повеќе од драматична заради старата опрема. Потребата за реновирање на медицинската апаратура е итна и со голема приоритетност.                                                                

Структурата на кампањата е создадена да влијае и да ги вклучи сите граѓани низ цела држава и да ја подигне нивната свест за моќта да се предизвика промена. Меѓудругото, учеството на граѓаните ќе биде и преку носење на логото на кампањата и со поддршка на целта преку алките  со порака коишто ги претставуваат болничките идентификациски алки.

Дали и ВИЕ им дадовте шанса на децата од Одделот за интезивна нега од Детската клиника во Скопје? 

Алките се достапни на бензинските станици на Окта во Ново Село (Охридско), Ботун, Струга, Охрид, Тетово, Гостивар и Битола и во лаунџ бар Арабеска. Уплата на финансиски средства на сметка: 200002709659393

Повеќе информации на официјалниот Facebook fan page: https://www.facebook.com/pages/%D0%A8%D0%B0%D0%BD%D1%81%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-%D0%B6%D0%B8%D0%B2%D0%BE%D1%82/619230811490560

Шанса за живот – Кампања на ОКТА за донирање на Детската клиника

„Шанса за живот“ е кампања на ОКТА за донирање на инкубатори во одделението за интензивна нега на Клиниката за детски болести... ОКТА ќе донира пари и дополнително ќе издвојува сума од секоја продажба на гориво на нејзините бензински пумпи. Кампањата ќе трае до крајот на ноември оваа година. Целта на кампањата е опремување на одделението за интензивна нега на Клиниката за детски болести со инкубатори и друга неопходна апаратура што е потребна за нормално функционирање.

Повеќе: Шанса за живот – Кампања на ОКТА за донирање на Детската клиника

Соработници и партнери