Дървен материал от www.emsien3.com

The best bookmaker bet365

The best bookmaker bet365

Menu
RSS

Живко Мукаетов одликуван во Витез на Данското Знаме од Кралицата Маргарете II

Со указ на Нејзиното Височество, данската Кралица Маргарете II, Живко Мукаетов, генерален конзул на Кралството Данска во Македонија, доби високо одликување: Витез на данското знаме.

Повеќе: Живко Мукаетов одликуван во Витез на Данското Знаме од Кралицата Маргарете II

Вива соковите препорачани од Здружение на педијатри на Македонија

Соковите Вива, произведени од компанијатаВивакс, се препорачани од Здружението на педијатри на Македонија, што претставува потврда за нивниот висок квалитет, природните состојки и отсуството на конзерванси и вештачки додадатоци...

Повеќе: Вива соковите препорачани од Здружение на педијатри на Македонија

Жито Лукс со донаторска кампања за Детското одделение во Тетовската болница

Со секој купен производ на Жито Лукс, во Тетово, се донира за реновирање на Одделот за детски болести во Клиничката болница во градот. Во следните три месеци ќе биде активнахуманитарнаакцијана најголемиот македонски производител на леб и брашно, компанијата Жито Лукс. Имено, со одвојување на средства одсекој купен производ, Жито Лукс заедно со граѓаните на Тетово ќе придонесат за реновирање и опремување наОдделот за детски болести...

Повеќе: Жито Лукс со донаторска кампања за Детското одделение во Тетовската болница

„Алкалоид“ со раст на консолидираните продажби од 6%, раст на консолидираната нето добивка од 8%, инвестиции од над 986 милиони денари и 102 нови вработувања во периодот јануари – декември 2015-та

„Алкалоид АД“ Скопје оствари позитивни финансиски резултати во периодот јануари – декември 2015 година, покажуваат неревидираниот единечен и неревидираниот консолидиран Биланс на успех.

Повеќе: „Алкалоид“ со раст на консолидираните продажби од 6%, раст на консолидираната нето добивка од 8%,...

Новартис донираше апарат за аплицирање на цитостатска терапија на Детска Клиника

На Клиниката за Детски Болести на Одделот за онкологија и хематологија, денеска од страна на компанијата Новартис беше дониран апарат за аплицирање на цитостатска терапија кај деца со малигни болести. Се работи за инфузиомат од најновата генерација на пумпи за дозирање и пласирање на мали дози на цитостатска терапија кај деца. Вредноста на апаратот е 171.100, 00 денари...

Повеќе: Новартис донираше апарат за аплицирање на цитостатска терапија на Детска Клиника

Празнична донација од Жито Лукс за граѓани во неповолна социјална состојба

Како дел од кампањата „Храна подарена од срце“, компанијата  Жито Лукс и оваа година продолжува со донации за лицата на кои им е најмногу потребна помош. Кампањата е специјално создадена и наменета за помош на установи каде се згрижени граѓани од социјално ранливи категории...
Повеќе: Празнична донација од Жито Лукс за граѓани во неповолна социјална состојба

Соработници и партнери