Дървен материал от www.emsien3.com

The best bookmaker bet365

The best bookmaker bet365

Menu
RSS

Поддршка на граѓанското општество во креирање на политики за социјална кохезија и диверзитет

Кампањата “Гледај со срцето, прифати ја различноста” е посветена на лицата со посебни потреби и нивните можности и таленти. Видеото e работено по сценарио подготвено од страна на две студентки од Институтот по дефектологија при Филозофскиот факултет од Скопје, Ангела Николовска и Марија Михајловска, а под менторство на доц. д-р Наташа Станојковска-Трајковска. 

Видеото е изработено од старна на Хелсиншкиот комитет за човекови права на Република Македонија во рамки на проектот „Поддршка од граѓанското општество кон политиките за социјална кохезија и различностите”, со финансиска поддршка од Британската амбасада во Македонија.

Учесници во видеото се:
Студенти од Институт за дефектологија, Филозофски факултет, Скопје, УКИМ
Ангела Николовска
Марија Михајловска
Елеонора Наумовска
Мартина Профитовска
Драган Даневски

Млади со попреченост
Марко Трпчев, матурант на Државно средно училиште за образование и рехабилитација „Св. Наум Охридски“, Скопје и пливач на Специјална олимпијада
Александар Цветковски, ракометар во РК Ѓорче Петров
Ема Ананиевска, студент на Музичка академија, УКИМ
Игор Постолов, студент на Институт за психологија, Филозофски факултет, УКИМ
Христина Божиновска, дипломиран дефектолог
Лазар Ѓиков, студент на Машински факултет, УКИМ
Александар Матовски-Цако, дипломиран професор по предучилишно воспитание
Беира Салифоска, физиотерапевт и студент на Институт за дефектологија, Филозофски факултет, УКИМ

ПОГЛЕДНЕТЕ ГО ВИДЕОТО  НА СЛЕДНИОТ ЛИНК:

https://www.youtube.com/watch?v=46N8l38A4Bw

Share

Соработници и партнери