Дървен материал от www.emsien3.com

The best bookmaker bet365

The best bookmaker bet365

Menu
RSS

Прирачник за откажување од цигари

Верувајте во себеси. Верувајте дека можете да се откажете.
Помислете на некои од најтешките работи кои сте ги направиле во својот живот и сфатете дека ја имате храброста и одлучноста да ги откажете цигарите. Се зависи од вас...

Повеќе: Прирачник за откажување од цигари

Ви треба ли повеќе сон?

Сонот е многу важен за психичкото и физичкото здравје, но многумина од нас го жртвуваат за да не пропуштат нешто. За жал, се што е претерано остава негативни последици, па и недостигот на сонот...

Повеќе: Ви треба ли повеќе сон?

Зима без премногу антибиотици

Која е здравата алтернатива на антибиотиците? Што може да направите за да ја спречите појавата на инфекции или да оздравете без потенцијално сериозни нус појави кои бараат употреба од антибиотици?

Повеќе: Зима без премногу антибиотици

Што да јадете за да ги намалите симптомите на дијабетес?

Дента кога на С.М. му беше дијагностициран дијабетес реши дека ќе ги одбегнува слатките, густите и газираните сокови. Со текот на времето приметил дека најдобро се чувствува кога...

Повеќе: Што да јадете за да ги намалите симптомите на дијабетес?

Како да се подготвите за испит со Вива

Последните денови од подготовките за испит можат да бидат многу стресно време за повеќето студенти. Затоа правилната подготовка при учење преставува важен фактор во постигнувањето на што подобар резултат, а истовремено е и клучот за избегнување на стрес кој ја отежнува концентрацијата и помнењето. Доцните ноќи и пропуштените оброци ја намалуваат енергијата и прават хаос со способноста за концентрирање, па голем број од студентите секогаш бараат различни начини како да се релаксираат при учењето, а притоа да извадат максимум од тоа што го учат. Факт е дека секој студент има различни методи на учење, но постои еден начин што мозокот го насочува како правилно и максимално да ги апсорбира информациите. Тоа е правилна исхрана која може да направи значајна разлика во учењето, посебно во завршната недела од подготовките за испит...

Повеќе: Како да се подготвите за испит со Вива

Како да ја подобрите ефикасноста на работно место?!

Сигурно секој од нас барем еднаш се запрашал за својата ефикасност во некоја работа. Понекогаш седиш на работа и размислуваш, па зарем јас неможам да направам нешто повеќе, нешто подобро и покреативно од ова сега.

Повеќе: Како да ја подобрите ефикасноста на работно место?!

Соработници и партнери