Дървен материал от www.emsien3.com

The best bookmaker bet365

The best bookmaker bet365

Menu
RSS

Што да јадете за да ги намалите симптомите на дијабетес?

Дента кога на С.М. му беше дијагностициран дијабетес реши дека ќе ги одбегнува слатките, густите и газираните сокови. Со текот на времето приметил дека најдобро се чувствува кога...

 не кунзумира ни јагленохидрати, па се фокусирал само на протеински богата ихрана како варени јајца за доручек, риба за ручек и ќофтиња за вечера. Приметил дека при консумирање на вакви производи шеќерот во крвта му е на нормално ниво, а нема ни главоболки.  

Ново истражување покажува дека личната стратегија на С.М. е всушност вистинска наука. Ова истражување на „Европската Асоцијација за изучување на дијабетесот“ покажало дека високо-протеинската исхрана го подобрува нивото на шеќер во крвта и ги намалува мастите во црниот дроб кај луѓе со дијабетес тип 2. Доколку практикувате ваква исхрана не е важно дали протеините доагаат преку консумирање на храна од растително или животинско потекло се додека е до 30% од вашата исхрана. 

Share

Соработници и партнери