Дървен материал от www.emsien3.com

The best bookmaker bet365

The best bookmaker bet365

Menu
RSS

Децата патат заради отсуството на таткото

Ладен и оддалечен однос со таткото редовно се пресликува во подоцнежните години. Татковците се подеднакво важна фигура за детето, исто како и мајките, потпора која е неминовна...

Повеќе: Децата патат заради отсуството на таткото

Нарушено внимание кај децата - причини и третман

Тешкотиите со насочувањето на вниманието, показател што одрeдува дека станува збор за нарушување на вниманието, спаѓаат меѓу најчестите развојни проблеми во детството и зафаќаат според некои процени околу 20 проценти од децата на училиштна возраст...

Повеќе: Нарушено внимание кај децата - причини и третман

Бебињата ги разбираат мајките според тонот на нивниот глас

Бебињата исто реагираат на гласот на родителите било да зборуваат на мајчиниот или странски јазик затоа што разбираат што им зборуваат според тонот на нивниот глас...

Повеќе: Бебињата ги разбираат мајките според тонот на нивниот глас

Емотивниот однос со мајката влијае на тежината на детето

Емотивниот однос меѓу мајката и детето многу влијае на неговата телесна тежина, покажаа резултатите од новото истражување кое го спроведоа група експерти од Државниот универзитет во Охајо...

Повеќе: Емотивниот однос со мајката влијае на тежината на детето

Оставете го бебето да јаде со прсти!

Кога бебето е оставено да јаде со прсти, поверојатно е да се храни здраво и да не стане човек со прекумерна тежина подоцна во животот, покажуваат резултатите од британско истражување...

Повеќе: Оставете го бебето да јаде со прсти!

Соработници и партнери