Дървен материал от www.emsien3.com

The best bookmaker bet365

The best bookmaker bet365

Menu
RSS

Карцином на тестис – вистини кои треба да ги осознаете

Карциномот на тестис е болест која може да се јави во едниот, а поретко во обата тестиси. Првенствено се јавува кај младата популација. Причини, симптоми, дијагноза, третман. Сè за оваа сериозна болест од м-р д-р Елизабета Стојовска – Јовановска, специјалист радиолог...

Повеќе: Карцином на тестис – вистини кои треба да ги осознаете

Парализа на лицевиот нерв – Белова парализа

Зарамнување на лицето, отсуство на насмевка и неможност за затворање на очниот капак од оштетената страна.Парализата на лицевиот нерв од А до Ш - симптоми, причини, последици, третман. Експертиза на д-р Татјана Чепреганова – невролог...

Повеќе: Парализа на лицевиот нерв – Белова парализа

Сè за анестезијата

Сè за анестезијата - за светските и македонските искуства, за начинот на дејствување, но и за предоперативните подготовки, обврските на лекарот и на пациентот. Пишува д-р Маја Мојсова - анестезиолог...

Повеќе: Сè за анестезијата

Кратковидост - кога по очила или леќи?

Кога не можете да ги гледате предметите во далечина, или често ви се случува да ги помешате пријателите оддалеку и да се засрамите или, пак, вашето дете не ги догледува бројките што се испишани на таблата, тогаш треба да помислите на кратковидноста. Пишува д-р Елида М. Михајлоска...

Повеќе: Кратковидост - кога по очила или леќи?

Време на полен - се повеќе алергии и астма

Ви тече носот, Ве чешаат очите - со првиот полен почнуваат и тешкотиите на оние со алергија. Поленот почнува да делува уште во рана пролет, а продолжува во текот на целото лето. Пишува д-р Татјана Николова...

Повеќе: Време на полен - се повеќе алергии и астма

Вртоглавица (вертиго) – зошто се јавува, како се лекува

Сѐ за вртоглавицата – што ја причинува, кои се симптомите, како се дијагностицира, како се лекува. Пишува д-р Маја Кирјас - оториноларинголог...

Повеќе: Вртоглавица (вертиго) – зошто се јавува, како се лекува

Соработници и партнери