Дървен материал от www.emsien3.com

The best bookmaker bet365

The best bookmaker bet365

Menu
RSS

Ботокс - од А до Ш

Се за ботоксот - за посакуваните ефекти и за можните несакани последици, за резултатите и за очекувањата, за предностите и за резултатите. Пишува д-р  Билјана Талевска...

Повеќе: Ботокс - од А до Ш

Гестациски дијабетес (шеќер за време на бременоста)

Како се забележува, кои се симптомите? Како се третира и која е максиманата гранична вредностна толеранција за да не мора да се дава терапија? Дали инсулинската терапија муштети на плодот? Постои ли посебен режим на исхрана кај овие трудници? Колку е честа оваа појава, и дали состојбата се регулира по породувањето? Пишува д-р Татјана Гуржанова, специјалист гинеколог акушер...

Повеќе: Гестациски дијабетес (шеќер за време на бременоста)

Орална контрацепција - факти и заблуди

Пилулите т.е. оралните контрацептиви се едни од најистражуваните лекови во историјата на медицината и воедно едни од најупотребуваните и најсигурни методи на современа контрацепција. Секој ден повеќе од 150 милиони жени ширум светот користат орална контрацепција, т.е. пилули. Пишува д-р Татјана Гуржанова...

Повеќе: Орална контрацепција - факти и заблуди

Соработници и партнери