Дървен материал от www.emsien3.com

The best bookmaker bet365

The best bookmaker bet365

Menu
RSS

Дали шеќерот е населеден

Од: Цаци

Прашање:

Мојот татко во животот немал зголемен шеќер во крвта, но летово тоа се случи  и веднаш го ставија на инсулин бидејки беше шеќерот премногу висок ме интересира дали постоји можност да и јас добијам шекер и дали тој може да се добие од преголем стрес?

Одговор:

Цаци,

Причините за добивање на шеќерна болест, се многубројни, но како главни фактори се начинот на живот и нашите навики, како и телесната тежина, физичка активност и стресот како дел од тие фактори, се разбира, покрај тие и наследниот фактор. Доколку пушите, пиете алкохол, не си физички активна, или пак премногу голема телесна тежина како и нередовно јадење и слично, можат во иднина да придонесат за појавување на дијабетес.

Искрено,

Д-р. Елида М.Михајлоска, доктор на медицина

Share

Соработници и партнери