Дървен материал от www.emsien3.com

The best bookmaker bet365

The best bookmaker bet365

Menu
RSS

Микроаденом, Бромергон

Од: Софи

Прашање:

Здраво,

Пред 2 години на сестра ми и беше откриен микроаденом на хипофиза којшто не вршеше притисок на хијазмата и покачен пролактин, па пиеше Бромергон. Сега, повторно правеше магнентна резонанца, и микроаденомот врши подувување и притисок на хијазмата. Пролактинот и е во ред. Ве молам за совет бидејки е итно.


Поздрав

Одговор:

Софи,

За микроаденоми најдобра терапија е Достинекс. Ако има пречки на видот, би требало да се консултирате и со неурохирург.

Искрено,

д-р Татјана Гуржанова, гинеколог-акушер

Share

Соработници и партнери