Дървен материал от www.emsien3.com

The best bookmaker bet365

The best bookmaker bet365

Menu
RSS

Циститис

Од: Тања

Прашање:

Почитувани, веќе 2 години страдам од цистит(така велат докторите). Имам печење во долниот карличен дел, зголемено бело прање, неконтролирано мокрење и болки во бешиката.

После гинеколошкиот преглед се утврди дека постои само кандида, а треба и да ми земат микробиолошки брисеви. Има ли веројатност да постои некоја бактерија во бешиката и како се лечи тоа? До сега имав пиено антибиотици и немаше никаков ефект!

Ке ве молам за одговор...

Одговор:

Тања,

Секако треба да направите микробиолошки испитувања ,како и уринокултура. Треба да внимавате да не земате антибиотици минимум 10 до 15 дена пред тоа. После тоа може да се зборува за терапија и како ќе се лечите понатаму.

Искрено,

д-р Татјана Гуржанова, гинеколог-акушер

Share

Соработници и партнери